maanantai 16. syyskuuta 2013

Győr


Vihdoin pääsin Györiin asti :) Kaupunki on kaunis, paljon vanhoja rakennuksia ja luontoa ja täällä on jopa vettä, toisin kuin Debrecenissä. Kaupunki on myös aika paljon pienempi kuin Debrecen, mutta ihan tarpeeksi iso minulle. 

Mentorini on mukava tyttö. Hänen kanssaan olin yhteydessä jo ennen Unkariin tuloani. Hän tuli myös minua vastaan juna-asemalle kun tulin Györiin ja opasti käytännön asioissa. On ihan kätsyä metsästää oikeita paikkoja unkaria puhuvan ihmisen kanssa, täällä kun kovin monet eivät englantia puhu -edes yliopiston henkilökunnasta. Olin myös saanut vääränlaisen avaimen meidän huoneen oveen ja piti toisenlaista avainta metsästää ties keltä, niin mitähän siitäkin ois tullut jos ois pitänyt englannilla koittaa selittää kun kukaan ei ois ymmärtänyt mitä haluan.

Täällä oleskellaan kanssa kolmen hengen huoneissa. Tällä hetkellä huoneessa kanssani on yksi kiinalainen tyttö, joka on pari vuotta sitten muuttanut Hollantiin opiskelemaan. Kolmatta meidän huoneessamme ei vielä ole, enkä ole varma että tuleeko tähän kolmatta. Ainakin parista muustakin huoneesta puuttuu kolmaskin, joten voi olla että olemme vain kaksin :) Kämppikseni opiskelee jotain insinööri-juttua, en ihan ymmärtänyt että mitä :D Hän on täällä kanssa tekemässä harjoittelua. 

Huone on jopa pikkuisen pienempi kuin Debrecenissä. Yksi kerrossänky ja yksi "tavallinen" sänky ja toisella puolen seinää kolme pientä pöytää ja pieni jääkaappi. Meillä on myös pieni eteinen, jossa on kolme kaappia ja käynti kylpyhuoneeseen (joka jaetaan kahden huoneen kesken, eli jälleen kerran viisi ihmistä ja yksi kylppäri, sillä erotuksella että suihku ja vessa ovat tällä kertaa saman oven takana, toisin kuin Debrecenissä).

Vielä mulla on pikkuisen nuhaa. Ei tehnyt neljältä aamuyöllä parin tunnin unien jälkeen hyvää lähteä puolikuntoisena reissuun. Ja tänäänki pitäny koko päivä suhaa paikasta toiseen paperihommien parissa. Toivottavasti ei tästä enää pahene, alkaa tää räkäisyys jo kyllästyttää. 

Kuvia tulee ehkä seuraavaan postaukseen, kunahn kerkiän niitä ottamaan :)

1 kommentti: