maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pietarissa

Vihdoin saatiin reissu startattua. Eilen matkaseura saapui Suomeen lentäen. Sabinen lento oli sen verran aikaisemmin kuin Din, että päätettiin kierrellä muutama tunti Helsinkiä ja tutustua samalla Suomeenkin. Illasta käytiin vielä koko porukalla saunassa (uusi suomalainen kokemus vieraille!). 

Maanantaina lähdettiin klo 11 starttaavalla junalla kohti Pietaria. Junamatka meni nopeasti passintarkastuksen ja pienen syömisen lomassa. 

Juna-asemalla päätettiin olla reippaita ja kävellä kaikkien kantamusten kanssa hostellille. Matka kesti n. 40 minuuttia ja lopussa vielä käveltiin karunoloiset kivirappuset neljänteen kerrokseen. Suoraa julkisten yhteyttä ei tähän meidän hostellille ollut, joten ajallisesti oli sama kävellä. 

Illalla  vielä kävkäveltiin kaupungilla, syötiin borssikeittoa ja täytettyjä blinejä ja käytiin kaupasta hakemassa ilta- ja aamypala tarpeita. Ksatoi kaatamalla joten ei paljpn viitsitty kävellä ympäriinsä muutenkin väsyneinä.


Hostellin henkilökunta on mukavaa ja hostelli vaikuttaa kohtuu hyvältä.  Ja keittiö on punainen, niin voiko tästä mitään huonoa sanoa!  Aivan ihana keittiö, nopeasti otettu kuva ei tee oikeutta!





Muuten sitten jotakuinkin samaan aikaan kuin rajan ylitys tapahtui, hajosi puhelin (luulee koko ajan olevansa laturissa ja pitää koko ajan semmoista ilmoitusääntä ja skannaa mediaa eikä siis kameraa voi käyttää eikä kuvia katsella) ja iltaisen sateessa kävelyn jälkeen kun otin kenkiä pois jalasta, kuului risahdus ja totesin kengissäni olevan nyt iso reikä. Että näin alkumatkasta täytyy lisätä ostoslistalle uudet kengät ja kiinasta katsella josko löytyisi halvahko puhelin.

Onneksi tuli otettua tabletti mukaan niin voi vaihtaa puhelimpuhelimen simkortin siihen jos kokonaan lakkaa toimimasta.

1 kommentti:

  1. Onneksi et Muru anna pienten vastoinkäymisten haitata, känny ja kengät, uusia saa :)

    VastaaPoista