torstai 28. marraskuuta 2013

Sopron, suklaatehdas ja international dinner

Käytiin tekemässä reissu Soproniin, joka on  kaupunki tässä lähellä. Kaupunki on kovin pieni eikä siellä mitenkään erityisesti ole nähtävää, mutta suklaatehdas kaupungista löytyi :)

Meitä oli lähdössä reilu 20 ihmistä, mutta aamulla paikalle ilmestyi alle 10 :D Osa porukasta lähti katsastamaan Bratislavaa ja osa ei vain jaksanut herätä aamulla (molemmat vääriä valintoja jos multa kysytään :P)

Kaupungintaloon on tulossa joulukalenteri!

Fire tower, johon kiivettiin ylös :) Oli pelottavat ja pienet rappuset!

Oli se torni aika korkeakin :) Mutta maisemat kivat.

Kiivettiin tosiaan fire toweriin katselemaan maisemia. Ylös kiivettiin melko ahtaita ja pieniä rappusia, mutta kannatti uskaltaa sillä näkymät oli ihan mukavat koko kaupunkiin :) Sää oli sateinen ja harmaa ja kylmä, mutta onneksi Fore towerin alakerrasta löytyi kahvila josta sai kuumaa kahvia (osa porukasta joi Sopronia, joka on siis paikallinen olut, kotoisin kyseisestä kapungista. Maistui kuulemma paremmalle kuin yleensä paikan päällä juotuna).

Kahvilla istuskelun jälkeen uskaltauduttiin taas ulos kylmään ja märkään ja suunnattiin kohti ravintolaa syömään ja ruokailun jälkeen päästiinkin sitten suklaan maisteluun :)

Ensimmäinen maistettavaksi annettu suklaa oli alkushampanjan mukana :) Oli muuten hyvä!

Kuumaa suklaata, johon dippailtiin sitten hedelmänpaloja.

Rekvisiitta oli kunnossa :)

Ei saanu ite dippailla turvallisuussyistä, mutta onneksi paikalla oli koko ajan joku työntekijä dippailemassa :)

valitettavasti oltiin viikonloppuna niin oli vähän tylsän näköistä työtä :D Arkisin kuulemma käy vilinä ja vilske tuola.




Takaisin Györiin palattiin melkoisen vanhalla (ja hitaalla) junalla, jossa oli semmoista vanhanajan tunnelmaa :)


Meillä oli joskus aiakisemmin täällä unkarilainen ilta, josta kaiketi kerroinkin aikaisemmin. Nyt sitten järjestettiin mentoreille international dinner, jossa jokainen kokkasi jotain omasta maastaan ja istuttiin iltaa sitten porukalla. ilta alkoi ysiltä ja meikäläinen pääsi töistä kämpille puoli kahdeksaksi ja toinen suomalainen oli lähempänä kahdeksaa vasta paikalla, joten hirveän erikoista ei viititty ruveta kokkaileen. Päätettiin sitten päästä helpolla ja tehtiin pannukakku :)

Mitään mittausjuttujahan meillä ei ollut ja vispilän asemasta käytettiin kertakäyttöhaarukkaa, mutta kyllä se lopputuotos ihan pannarilta näytti :D Kaikki kehuivat kovin, vaikka omasta mielestäni ei maistunut juuri miltään. Olis ainakin saanut olla enemmän suolaa ja enemmän sokeria ja vähemmän voita. Mutta muille kelpasi :)

Pannarin kyytipojaksi sitten Tuukan mulle tuliaiaiksi tuomaa salmiakkikossua. Suurimmalle osalle ei uponnut, mutta muutama kysyi saako maistaa vähän lisää. :)

Perinteisesti kaikki oli kuitenkin myöhässä. Pyödässä meidän pannari, saksalaisen jälkkäri ja turkkilaisten "tässä on periaatteessa vähän kaikkea" -ruoka. Huomatkaa taustalla tsekkiläinen perinteinen ruoka: perinteistä olutta ja perinteistä suklaata!



Vihdoin vähän täydempi pöytä :)

Turkkilaisten ruoassa oli turkin lippu!


Ruoat oli kaikki tosi hyviä ja ilta oli muutenkin tosi hauska :)

Kämppis poseeraa<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti