sunnuntai 11. elokuuta 2013

Eger

Käytiin lauantaina excursiolla Egerissä. Matka kesti bussilla melkein kaksi tuntia, mutta koska perjantaina oli ollut illalla karaokea ja weekend disco, niin matka meni mukavasti nukkuessa ;) Perillä tutustuttiin paikan historiaan, vanhaan linnaan ja kaupunkiin ja ruoan jälkeen meillä oli vapaa-aikaa, jonka aikana käytiin istuskelemassa kahvilla, ihastelemassa kaupunkia ja tutustumassa viinimuseoon (sisälsi myös viinimaistelua). Kaupunki oli kaunis, sää oli kuuma ja seura hyvää. Matkalla takaisin koko bussi taisi nukkua. Mentiin vielä porukalla syömään Debrecenissä paikalliseen ravintolaan (sisältyi excuun, joten meidän ei tarvinnut maksaa ruoasta erikseen).

Illalla alkoi melkoinen ukkosmyrsky, mutta onneksi vältyttiin pahimmalta kastumiselta. Ukkosmyrskyn ansiosta oli ensimmäinen yö, kun oikeasti huoneessa oli viileää ja pystyi nukkumaan ihan rauhassa ja hyvin :)





Viinimuseossa nähtiin paljon vanhoja ja kalliita viinejä ja kuultiin paljon viinin valmistamisesta ja museossa oli myös vanhoja laitteita, joilla viiniä aikoinaan on tehty. Opas kertoi myös Unkarin eri viinialueista. Saatiin maistaa alueelle tyypillisiä punaviiniä ja valkoviiniä.

Kaiken kaikkiaan loppuviikko on ollut melko täyteen ohjelmoitua, tänään (sunnuntaina) on ainoa päivä kun ei ole järjestettyä ohjelmaa. Aamupäivällä käytiin katsastamassa paikallinen ostoskeskus (ostin yhden paidan ja unkarilaisen lastenkirjan :D) ja tunnin päästä ois tarkoitus suunnata uiskentelemaan. Lämpötila on nyt selkeästi viileämpi kuin viime viikolla. Viime viikolla joka päivä lämpötilat oli 40 plusasteen tietämillä, tänään vain 26 ja hiukan tuulta, viileältä tuntuu ;)

Koska kukaan ei kuitenkaan usko, niin tässä vielä todiste karaokesta! (okei, meinattiin laulaa nelistään, mutta laulun alkaessa taakse ilmestyi pari muutakin. Muutenkin tuola vähän kaikki lauloi kaikkea, varsinkin mitä pidemmälle ilta eteni :D)


3 kommenttia:

  1. Eger on hienon näköinen. Vähän eri sarjaa kuin suomen harmaat kerrostalot. :) Lyhyesti sanottuna hienolta näyttää ja kivalta kuulostaa. Tai vielä lyhyemmin; vau.

    Älä jäädy sinne, kun on vain 26 astetta ja tuuleekin vielä. ;)

    VastaaPoista
  2. Olin tiputtaa silmäni, mutta tottahan se, siellä se "lapsonen" laulaa loilottaa karaokea! Just oikein!!!

    VastaaPoista
  3. Hyvä muru, niin sitä pitää, kovaa ja korkeelta! Hieno päivä taisi olla taas kerran, komee reissu, vaikka noin kylmää välillä onkin...

    VastaaPoista