maanantai 5. elokuuta 2013

Opiskelun aloitus

Kurssi alkoi virallisesti eilen ja sain kauhean kasan informaatiota (vihdoin!) tulevasta kahdesta viikosta ja oppikirjan, student´s ID cardin, city passin yms pientä kivaa :) Ja muutin lopulta eilen myös siihen kolmen hengen huoneeseen, mihin oli tarkoistuskin. Ekat kaksi yötä tosiaan olin yksin asustelemassa kahden hengen huoneessa, mutta nyt asun kolmen hengen huoneessa. Näitä kolmen hengen huoneita on kaksi vierekkäin ja kahdella huoneella on yhteinen "eteinen", jääkaappi, suihku ja vessa. Hetki sitten mulla oli siis oma suihku ja vessa, nyt jaan ne monen muun kanssa. Jei? :D Kaiken huipuksi vessassa ja suihkussa ei ole ollenkaan lukkoja, mutta jonkin moinen systeemi kerittiin jo kehittää. Tarttee varmaan vähän hioa sitä, mutta eiköhän se siitä. Kaksi viikkoa tätä vain kestää :) Kämppiksinä mulla on kaksi puolalaista arkkitehtiopiskelijaa, jotka tuntevat etukäteen toisensa. Vähän sääli jotenkin että tuntevat toisensa kun juttelevat välillä keskenään puolaa, mutta ovat kuitenkin ihan mukavia tapauksia :) Viereisessä huoneessa asustelee yksi kroatialainen ja yksi puolalainen, kolmatta tyyppiä ei ainakaan tähän mennessä ole näkynyt, joten ei taida tulla ollenkaan. Huonehan on siis melko pieni, mutta eiköhän täällä sovi pari viikkoa hyvin asumaan, varsinkin kun vapaa-ajalle on melko paljon ohjelmaa, johon voi osallistua, niin yksin ei tarvitse huoneessa kovin paljoa hengailla.




Puitteet opiskelulle on täällä hienot ja maisemat ihan mahtavat. Tänään alkoi virallisesti opiskelu. Meitä on aloittalijaryhmässä kahdeksan (yksi suomalainen mun lisäksi, yksi ukrainalainen ja loput puolalaisia). Ekojen tuntien jutut oli melko simppeleitä, jotain uutta opin ääntämisestä, mutta toivon että päästään aika pian noitten alun perusjuttujen yli, jotta määkin opin uutta.

Eilen meillä oli illalla pieni avajais-juhla läheisessä ravintolassa ja sen jälkeen mentiin porukalla tutustumaan yliopiston pihalla viikonlopun ajan olleeseen viinifestivaaliin. Hyvää viiniä ja mukavaa seuraa oli, tutustuin monesta eri maasta kotoisin olevaan tyyppiin. Ihmisillä on myös kovin erilaisia syitä että miksi haluavat opiskella unkaria (osalla on tuttuja täällä, yksi on asunut kolme vuotiaaksi asti unkarissa, aika moni menossa opiskelemaan ja yksi meksikolainen opiskelee vain siksi kun halusi lomalle ja hänen yliopistollaan oli tarjota tänne scholarship, niin tuli sitten tänne :D).




3 kommenttia:

  1. Vau! Näyttää hienolta paikalta. Ja eiköhän se kurssikin siitä ala muuttumaan, että pääsette tosissanne opiskelemaan. Ainakin voisin kuvitella, että osaatte kurssin jälkeen muutakin kuin tervehtiä toisianne unkariksi. :D Entäs... Saadaanko mekin tietää sun ohjelmasta vähän etukäteen, vai heitteletkö vain aina yllätyksenä, missä mennään? En oikein edes itse tiedä, kumpaa toivoisin, mutta kun uteliaisuus kutkuttaa. :D

    VastaaPoista
  2. Eilen palinkaa ja tänään viiniä ;) hyvin pääset opiskelijaeloon kiinni muru!

    VastaaPoista
  3. Jälkikäten tulee se mitä jaksan / kerkiän koneella raapustella teitin iloksi :P En itekään aina tiiä mitä päivä tulee sisältämään enkä mää aatellu koko päivää istua kirjoittelemassa blogia :D

    VastaaPoista